Despre trupa de dans

A magyar népzene- és néptánchagyomány megőrzője, valamint hiteles továbbadója.

Trupa de dans Udvarhely Néptáncműhely este un atelier folcloric, care și-a propus păstrarea și transmiterea autentică a tradiției muzicii și dansului popular din Transilvania. Cu un istoric mai mult de două decenii joacă un rol important nu numai în viața culturală a orașului, ci prezintă spectacole folclorice autentice și pe scena altor localități din țară și din străinătate.

Spectacole

Világszép Nádszálkisasszony

– Én bíz addig meg nem házasodom, míg kerek e világon a legszebb királykisasszonyt meg nem találom! – mondja igaz hittel a kicsi királyfi. Lelkében EGY dallam, furulyáján EGY ének szól mikor útnak indul, hogy megtalálja a nádszálba rejtett legszebb királylányt.

Detalii...

Uz Bence üzente

Spectacolul Trupei de Dans Udvarhely Néptáncműhely evocă cu ajutorul instrumentelor dramatice ale dansului personajul Uz Bence, una dintre simbolurile literare remarcabile ale comportamentului față de patrie și al supraviețuirii inteligente.

Detalii...

Móka

Alegerea partenerului este cea mai actuală temă: tânăra generație de azi amână relația durabilă și căsătoria. În spectacolul Móka, cei doi burlaci, Bakk Lukács și Préda Máté, îi curtează pe cele două fete bătrâne, Gondos Eszter și Gondos Regina, de 10-15 ani.

Detalii...
Dezvoltat cu sprijinul lui  
ro_RORomână