Bemutatkozás

Az Udvarhely Néptáncműhely 1998 őszén alakult önkormányzati kezdeményezésre a Művelődési Ház égisze alatt, 2005-ben saját jogi státust kapott.

 

Mint nevében is jelzi, az Udvarhely Néptáncműhely a magyar népzene- és néptánchagyomány megőrzését, valamint hiteles továbbadását szolgáló folklórműhely. A több, mint két évtizedes múlttal rendelkező intézménynek nemcsak a székely anyaváros művelődési életében van meghatározó szerepe, autentikus folklórműsoraival előszeretettel lép fel más települések színpadain is.

 

Az intézmény kultúraformáló tényezőként képes hatni a város és környéke művelődési életére, nemcsak passzív közönségként vonva be a népzene és néptánc kedvelőit, hanem aktív résztvevőként is.

A jelenleg 12 főből álló tánckar jó nevű koreográfusokkal dolgozott és dolgozik együtt. A közös munka eredményeként évente 2-3 folklórműsort visz színpadra, ugyanakkor utánpótlás- neveléssel és különböző képzésekkel tölti ki az évadot.

 

Az Udvarhely Néptáncműhely a színpadi előadások mellett feladatának vallja a táncházmozgalom fellendítését és éltetését.

 

Az együttes fenntartója Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.

Készült az  támogatásával.
hu_HUMagyar